Osteoporoz yani kemik erimesi için hangi doktora gidilmelidir? Sorusu en merak edilen konuların başında gelmektedir. Osteoporoz teşhisi ve tedavisi için öncelikli olarak gidilmesi gereken bölüm fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümleridir.Jun 16, 2020

Kemik doktoru Hangi bölüm?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Kemik erimesi ilacını hangi doktor yazar?

Kemik erimesi hastalığında doğru teşhis ve tedavi için, Fizik Tedavi bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Kemik kırılmasına hangi bölüm bakar?

Ortopedist nedir? Ortopedi uzmanları; kemikleri, kasları, eklemleri ve sinirleri inceleyen, incelediği bölgelerle ilgili muayene, teşhis ve tedavi sürecini ilerleten tıbbi personellerdir. Ortopedist olmak için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekir.

Kemik yaşı testi hangi bölümde yapılır?

Kemik yaşı ölçümü farklı birçok sebepten gerçekleştirilebilir. Çeşitli hastalıkların takibinin yanı sıra bazı adli vakalarda da bu kişinin kemik yaşına bakılabilmektedir.'' Kemik yaşı ölçümü hangi bölümde bakılır'' diye merak edenler Fizik Tedavi bölümüne veya Ortopedi bölümüne başvurabilirler.

Kemik erimesi için hangi ilaç kullanılır?

Bifosfonatlar (Etidronate, Alendronate, Risedronate, İbandronate.. ) Bu kategorideki ilaçlar osteoporoz tedavisinde sık kullanılırlar ve genel olarak bifosfonatlar olarak isimlendirilirler. Bu ilaçlar kemik yıkımını azaltıcı etki gösterirler. (Kemiklerde osteoklastik aktiviteyi azaltırlar.)

Kemik erimesi değeri kaç olmalı?

Eğer T skoru -2,5 değerinin altında olduğu durumlara osteoporoz denilmektedir. T skoru değeri -1 ile -2.5 arasında ise tam kemik erimesi yani osteoporoz denilmemekte ama osteopeni yani kemik erimesinin başlangıcı denilmektedir. T skoru -1'in üzerinde ise değer normaldir.

Hangi durumlarda ortopediye gidilir?

Bunların dışında ortopedi; sinir sıkışması, eklem burkulması, menisküs yaralanması, eklem kireçlenmesi ve topuk dikeni gibi hastalıklara da bakmaktadır. Bakılan bir diğer hastalıklar ise; eklem ağrıları, kemik kırığı, kemik iltihabı, romatizmalar, bel ve boyun fıtığı, çıkıklar şeklinde sıralanabilir.