Klimalarda HEAT ısıtma modudur. Klimalar sadece ortamı soğutma amaçlı üretilmemiştir. Kış dönemlerinde ısınabilmek amacıyla klimanızı HEAT modunda çalıştırabilirsiniz. Klimanızı HEAT moduna almak için kumanda üzerinde yer alan MODE düğmesine (Klima kumandalarının çoğunda menü MODE tuşu ile belirtilir.)Sep 18, 2020

Dry Mode ne anlama gelir?

Dry modu cihazınızın nem alma seçeneğidir. Bunun sayesinde özellikle çok nemli alanlardan soğutma işlemi yapmaya başlamadan önce kullanılması önerilmektedir. İlk olarak ortamdaki nemli havanın arındırılmasını salınacak ve bunun akabinde soğutma işlemine başlangıç yapılacaklar.

Klima Dry modu ne işe yarar?

Kurutma anlamına gelen ''dry'' klimanızın fanının düşük hız ile çalışarak evapatör bobininde havanın su buharı çekilerek kuru havanın dışarı verilmesi mekanizması ile çalışır.Bulunduğu odanın nemini komple almayarak ama bir miktarda olsa sizi rahatlattığı gibi soğutma veya güç modlarından daha az enerji harcayacaktır.

Klima sıcak modu hangisi?

Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.

Yazin klima hangi mode?

Eğer klima çalıştırma modlarına hakimseniz yaz aylarında klimanızı kullanırken klimanızı COOL moduna getirmeli ve sıcaklık değerini de 20 – 23 arasında tutmalısınız.

Nem alma modu çok yakar mı?

Sonuç: nem alma (dry mode) modunda daha az enerji harcar.

Klimada sıcaklık kaç derece olmalı?

Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.

Klima rutubeti önler mı?

Inverter klimaların iç ünite batarya kurutma sistemi, klimanın nem alma ve soğutma işlemleri sırasında iç ünitede oluşan nemi kurutuyor. Böylece nemli ortamda yaşayabilecek küf, bakteri ve alerjenlerin oluşması engelleniyor.