Sirkesiz domates turşusu nasıl yapılır?

Sirke Kullanmadan Asla Bozulmayan Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domates kabukları soyularak rendelenir.
  2. Biber ve sarımsak doğranır ve domatese eklenir.
  3. Maydanoz dışında diğer bütün malzemeler eklenir karıştırılır ve kavanozlara doldurulur.
  4. Üzerine maydanoz yerleştirilir ve kapaklar sıkıca kapatılır.

Sert domates turşusu nasıl yapılır?

Yıkayıp 4 parçaya böldüğünüz yeşil domatesler, ve ayıkladığınız bütün sarımsakları kavanoza yerleştirin. Turşu suyunu ilave edin ve üzerine dereotu ya da kereviz yapraklarını koyarak bastırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederek 10 gün sonra tadına bakın.

5 kiloluk domates turşusuna ne kadar tuz konur?

Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 kg domates (ne çok olmuş ne de ham)
  2. 2 baş sarımsak.
  3. bir avuç cin biberi.
  4. 1 litre sirke.
  5. aldığı kadar su.
  6. tuz (kalın salamura tuzu)(1 su bardağına yakın)
  7. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.

Mar 2, 2015

Domates Soslu Karışık turşu nasıl yapılır?

Soslu Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak domates ve kırmızı biber hariç bütün sebzeleri yıkayıp küçük küçük küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra domatesleri soyup kırmızı biberlerin içini temizleyip içine iri tuzu limon tuzunu ilave edip büyük bir tencerede 25-30 dk pişiriyoruz.

Dilim yeşil domates turşusu nasıl yapılır?

Yeşil Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Olgunlaşmamış yeşil (ham) domatesler yıkanıp doğranır.
  2. Turşu yapılacak kavanozun dibine nohutlar konulur.
  3. Üzerine domatesler doldurulur.
  4. Kavanozun 3'te 1'ine sirke, 3'te 2'sine su eklenir. …
  5. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılıp, 1 gün ters şekilde bekletilir.

Kaynar suyla yeşil domates turşusu nasıl yapılır?

Büyük bir tencereye beş su bardağı su, bir çay bardağı üzüm sirkesi, üç silme yemek kaşığı turşuluk iri tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker konup kaynatılır. Kaynayan su turşunun üzerine dökülerek kapağı sıkıca kapatılır. Serin bir yere kaldırılır. Sıcağın tesiriyle turşu kısa sürede sararacaktır.

Yeşil domates nasıl olgunlaştırılır?

Sadece bitkilerini al ve onları daha sıcak olan iç mekâna taşı. Doğrudan güneş ışığı alan bir pencerenin yakınına bırak. Daha yüksek sıcaklık ve güneş ışığı domateslerin olgunlaşmaya devam etmesine yardımcı olur. Sonra olgunlaştıkça ve kırmızıya döndükçe domatesleri topla.