Düve seçimi, boğalarda olduğu gibi dış görünüşüne ve diğer özelliklerine göre yapılır. Düvelerin dış görünüşünde istenen özelliklerin olup olmadığı aranır. Varsa anasının verim, tip ve meme yapısı ile ilgili kayıtlarına bakılır.21-Mar-2016

Düve olduğu nasıl anlaşılır?

Dişi bir buzağının büyüdükten sonra çocuğu olmayanlara düve denilir. Bir yavru inek buzağı olarak adlandırılır. Dişi bir buzağının büyüdükten sonra çocuğu olmayanlara düve denilir. Doğum yaptıktan sonra, bir düve inek olur.

DUVE kac aylik Tohumlanir?

Normal gelişimini tamamlamış düveler 15-16 aylık yaşta tohumlanıp gebe bırakılmalıdır. Bundan daha erken yaşta sağlanan gebelik düvelerin hem gelişmelerini geriletir hem de işletmeye sağlayacağı toplam yararı azaltır.

Düve alırken nelere dikkat etmeliyiz?

HAYVAN ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • Vücut yüksekliği.
  • Vücut derinliği.
  • Sağrı eğimi.
  • Sağrı genişliği.
  • Arka ayak açısı
  • Tırnak.
  • Ön meme bağlanıtısı
  • Süt aynası ( arka meme) yüksekliği.

Sütçü simental nasıl anlaşılır?

SİMENTAL SIĞIR IRKI (SARI ALACA)

  1. Renk sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır.
  2. Mutlaka baş, alın ve kirpik beyaz renktir.
  3. Erkek ve dişileri boynuzludur.
  4. İklim şartlarına kolay adapte olur.
  5. Uzun ömürlüdürler.
  6. Yüksek döl verimi özelliği.
  7. Annelik içgüdüsü yüksektir.
  8. Sağlık problemi azdır.

Dişi düve eti nasıl olur?

Bu hayvanlar 1 ile iki buçuk yaş arasında bulunana dişi ve hamile olmayan canlılar olmaktadır. Düve hayvanı eti diğer hayvan etlerine göre daha yumuşak ve yağlı olabilmektedir. Bu nedenle birçok birey ve kasap tarafında en çok tercih edilen etlerden biridir.

Dana mı düve mi?

Dana: 6 – 15 aylık inek yavrusuna deniliyor. Erkek dana veya dişi dana olabilir. Düve: Doğum yapmamış dişi inek yavrusuna deniliyor. Tosun:15 aylık – 2 yaş arası erkek inek yavrusuna tosun deniliyor.

Düvelerde tohumlama en erken ne zaman yapılır?

Etçi ırk düveler 20-22 aylık yaşlarda tohumlanmalıdırlar. İneklerde ovulasyon östrus başlangıcından 24-30 saat sonra gerçekleşir. Suni tohumlama veya doğal aşım yapılacaksa tohumlama östrus başlangıcından 10-20 saat sonra yapılmalıdır. Başarılı bir fertilizasyon için östrus başlangıcının saptanması oldukça önemlidir.